top of page
0.JPG

Sleuteloverdracht

Carnaval begint voor alle carnavalsstichtingen bij D’n Burgemeester. Met carnaval geeft de burgemeester de sleutels van de dorpen Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot aan de Prinsen en/of Prinsessen en natuurlijk aan onze JEUGD  Prins of Prinses. Dat is een traditie die we in ere moeten houden. Het draagt bij aan een verbroedering van alle dorpen om ons heen. En het is het startsein van carnaval, 4 dagen volop leut en plezier.

 

Iedereen heeft zijn of haar carnavalspak van zolder gehaald en heeft al weer de nodige  hoofdpijn gehad om na te denken over een cadeau voor de burgemeester, want die geeft het feestje. En bij een feestje hoort een passend cadeautje. Meestal zijn het cadeaus met een knipoog en een “steekje” onder ………

 

Voor onze jeugdraad is zaterdag een leuke, drukke dag waar veel werk verzet mag worden door hen. We zijn vroeg uit de veren om op tijd te zijn voor het 1e feestje. De sleuteloverdracht vindt voortaan plaats om 10.11 uur. De sleuteloverdracht is sinds 2019 op toerbeurt in Gilze en in Rijen.

 In 2024 zal de Sleuteloverdracht plaatsvinden in de Schakel in Gilze.

 

Molenschot zal de sleuteloverdracht niet op toerbeurt organiseren, gewoonweg omdat het veel werk met zich meebrengt. En dat vraagt vele handjes om alles in goede banen te leiden, dat hebben we met ons jubileumjaar ervaren. Aan een locatie ligt het niet, we hebben de MFA, en feesten kunnen we met z’n allen heel goed. Echter hebben we ook onze optocht op zaterdag, en dan wordt het allemaal passen en meten om op tijd overal te zijn. Wil Molenschot wel de sleuteloverdracht organiseren kan dat ten alle tijden aangepast en geregeld worden.

 

Onze JEUGD prins of prinses heeft de sleutel in handen gekregen van de jeugdburgemeester. We beloven dan natuurlijk dat we er goed op zullen letten en passen !!!  Maar onze JEUGD prins of prinses heeft het dan 4 dagen voor het zeggen, en die zegt ALAAF. Na mooie woorden en de nodige cadeautjes die onderling uitgewisseld zijn gaan we dansen en zingen. Onze raad laat iedereen hun dansje zien en we gaan goedgemutst in polonaise richting Papslokkersgat.

                                 OP NAAR DE MOOISTE OPTOCHT IN DE OMGEVING.  

logo goed trans goed.png
52895335_1942873089157474_92127539456911
bottom of page